Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

Συναντήσεις της Μαρίας Τριανταφύλλου στη Βόνιτσα .



H βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, επισκέφθηκε τη Βόνιτσα, όπου πραγματοποίησε   κύκλο συναντήσεων και επαφών
Αρχικά, η βουλευτής, βρέθηκε στο Κέντρο Υγείας Βόνιτσας και  είχε την ευκαιρία,  να συζητήσει για τη σημερινή κατάσταση του Κέντρου  με εργαζόμενους, ιατρούς, νοσηλευτές, και διοικητικό προσωπικό.  
Άκουσε προσεκτικά  τις σκέψεις και  τις παρατηρήσεις του προσωπικού για  τις βελτιώσεις, που πραγματοποιηθήκαν άλλα και νέα προβλήματα, που έχουν προκύψει.
Ήταν κοινή διαπίστωση πως στο σημερινό  δύσκολο οικονομικό περιβάλλον πρέπει, να  μπαίνουν ως προτεραιότητες δράσεις, που θα ενισχύουν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας έτσι, ώστε, να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία και να εξυπηρετούνται πιο άμεσα οι ασθενείς.  
Η Μαρία Τριανταφύλλου σημείωσε όλες τις παρατηρήσεις των εργαζομένων, τόνισε πως κανείς δεν πρέπει, να εφησυχάζει και πως    η αναστήλωση του Συστήματος Δημόσιας Υγείας αποτελεί για την κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ  αδιαπραγμάτευτο στόχο.
«Επίμονα και με  εμπιστοσύνη στο δημοκρατικό ανοιχτό διάλογο  πρέπει, να δυναμώσουμε  τον αγώνα για την ανασυγκρότηση της οικονομίας μας  και την επούλωση  των πληγών, που άνοιξαν τα βρόμικα παιχνίδια του σάπιου πολιτικού συστήματος  στη Δημόσια Υγεία».
Στη συνέχεια συναντήθηκε με τον πρόεδρο και το γραμματέα του Αλιευτικού Συλλόγου Βόνιτσας, όπου ενημερώθηκε για τις προσπάθειες, που κάνουν όλοι οι παράκτιοι σύλλογοι του Αμβρακικού καθώς και οι σύλλογοι των Ιχθυοπωλών, ώστε,  να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της παράνομης αλιείας και της υπεραλίευσης.
Επί μέρους συναντήσεις πραγματοποίησε με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ακτίου, τον πρόεδρο του ΤΟΕΒ Βόνιτσας και Μοναστηρακίου, τον πρόεδρο και το γραμματέα του Αθλητικού Συλλόγου Μοναστηρακίου καθώς και με γονείς και δασκάλους της περιοχής.
Η βουλευτής, σημείωσε ότι πρόκειται για συναντήσεις στις οποίες  τέθηκαν από συμπολίτες μας  προβλήματα, που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους, σε μια κομβική περιοχή του νομού μας  και πρέπει, να  αντιμετωπιστούν άμεσα.
«Αν θέλουμε, να υπάρξει πραγματική και όχι πλασματική ανάπτυξη, είναι ανάγκη να πετύχουμε πέρα από τη διεκδίκηση πόρων και συγκλίσεις τέτοιες, που να προωθούν πραγματικά την ανασυγκρότηση της  παραγωγής, την αναβάθμιση και γιατί όχι την  αναγέννηση του πολιτισμού και της παρεχόμενης παιδείας στις νέες γενιές,
Η καταπολέμηση της διαφθοράς αλλά και η υπεράσπιση της ηθικής της αριστεράς είναι αναγκαίες αλλά όχι και ικανές συνθήκες για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης του λαού  στο πολιτειακό μας σύστημα.
Απαραίτητο βήμα αποτελεί η ουσιαστική παρότρυνση των πολιτών στη συμμετοχή, στη  διαμόρφωση λήψης των αποφάσεων».
Τέλος, η κ. Τριανταφύλλου σημείωσε,  πως θα επανέλθει  με συγκεκριμένες παρεμβάσεις,  ώστε, να δρομολογηθούν  λύσεις από τους αρμόδιους τόσο σε αυτοδιοικητικό όσο και σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο.