Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

Ραδιοφωνική συνέντευξη της γραμματέως της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και βουλευτού Αιτωλοακαρνανίας Μαρίας Τριανταφύλλου στον 102 fm της ΕΡΤ3.


Την άποψη πως η συζήτηση στη Βουλή για την πώληση πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία εξελίχθηκε σε «Βατερλώ για τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ» εξέφρασε η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, γραμματέας της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων Μαρία Τριανταφύλλου μιλώντας στον 102 fm της ΕΡΤ3 και την Ασπασία Βούζη.


«Η ΝΔ πέφτει από τη μια γκάφα στην άλλη. Ενώ έχει πολύ μεγάλο περιθώριο για αντιπολίτευση, η τακτική της είναι οικτρή» επεσήμανε και τόνισε πως αν και «υπάρχει ένα μιντιακός στρατός που τους χαράσσει την τακτική», «δε θα έχουν αποτέλεσμα».

Ερωτηθείσα για τους προβληματισμούς κυβερνητικών στελεχών πως η συζήτηση για τους εξοπλισμούς στη Σαουδική Αραβία πρέπει να υπακούει στα ψηφίσματα του ευρωκοινοβουλίου και να μην κλείνει τα μάτια στην ανθρωπιστική κρίση στην Υεμένη, εξήγησε: «Προβληματιζόμαστε όλοι. Δεν είναι δυνατόν να μας αφήσει αδιάφορους κάθε ανθρωπιστική κρίση και αιματοχυσία. Οι συνάδελφοί μου εκφράζουν την αγωνία τους για μια περιοχή όπου αναδύονται εστίες πολέμου, αλλά είναι μέγιστη υποκρισία να μιλάμε για ψηφίσματα από το ευρωκοινοβούλιο όταν η Ευρώπη έχει βάλει το χεράκι της. Μιλάμε όλοι για το ηθικό. Η Ε.Ε. πρέπει να αποφασίσει τι θέλει».


Κληθείσα να σχολιάσει την πορεία προς την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης εκτίμησε πως «θα πάει ομαλά». «Καμία αξιολόγηση δεν είναι εύκολη, αυτή φαίνεται να είναι ευκολότερη. Όμως πέρα από το πόσο γρήγορα θα προχωρήσει, πρέπει να εστιάσουμε-και η κυβέρνηση κι εμείς που τη στηρίζουμε- την προσοχή μας στις αναπτυξιακές και παραγωγικές διαδικασίες» πρόσθεσε.


Μπορείτε να παρακολουθήσετε όλη τη συνέντευξη εδώ