Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής επί του νομοσχεδίου « Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.). Ρυθμίσεις σχετικές με την οργάνωση, τη λειτουργία, τα οικονομικά και το προσωπικό των Ο.Τ.Α.. Ευρωπαϊκοί Όμιλοι Εδαφικής Συνεργασίας. Μητρώο Πολιτών και άλλες διατάξεις»



Στην ολομέλεια της Βουλής επί του Πολυνομοσχεδίου για τις αλλαγές στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης τοποθετήθηκε η βουλευτής του Νομού Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ , Μαρία Τριανταφύλλου.
Η  κ. Τριανταφύλλου έκανε λόγο για αναγκαίες και χρήσιμες διατάξεις , που επιλύουν χρόνια ζητήματα  στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ άσκησε δριμεία κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση , η οποία είχε συνυφάνει την ύπαρξή της με το πελατειακό κράτος και την εξυπηρέτηση συμφερόντων.
Ειδική αναφορά έκανε η κ. Τριανταφύλλου στις διατάξεις του νόμου ,που αναφέρονται στη σύσταση του «Μητρώου Πολιτών», όπως επίσης και στον εκσυγχρονισμό του πλαισίου των Δ.Ε.Υ.Α. τονίζοντας, πως πρόκειται για φιλόδοξες προσπάθειες σε θετική κατεύθυνση .

Τέλος , η βουλευτής  επεσήμανε, ότι η χώρα χρειάζεται μια γειωμένη και συνεκτική πρόταση για την ανάπτυξη με βάση τις στρατηγικές της ανάγκες και διατύπωσε τη γνώμη ,πως η κυβερνητική προσπάθεια για αλλαγές και μετασχηματισμούς,  που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα διαρκές εγχείρημα , που υπηρετεί τη μετάβαση σε μια άλλη Ελλάδα.